Навигация по записям

Meztelen látásvizsgálat

meztelen látásvizsgálat köhögéskor a látás eltűnt

Rövidlátás 50 százalék Tartalom A napfény megelőzi a rövidlátás kialakulását Szerző: Független Hírügynökség Ha a gyerekek naponta órát töltenek erős napfényben, akkor meztelen látásvizsgálat lesznek rövidlátóak - erre a következtetésre jutottak ausztrál tudósok.

Az rövidlátás 50 százalék napfény segít ugyanis szabályozni a szem gyerekkori fejlődését.

meztelen látásvizsgálat hogyan látják el a látás funkcióját

A rövidlátóság rekordméreteket öltött a magasan művelt kelet-ázsiai országokban. Szingapúrban az iskola végére a tanulóknak már 90 százaléka szemüveges.

meztelen látásvizsgálat van-e százszázalékos látással asztigmatizmus

Az ausztrál kutatóknak feltűnt, hogy Ausztráliában viszont ez az arány csak 20 százalék, holott az iskolázottság terén az ország nem marad el más kelet-ázsiai államok mögött. A éves korosztályban Szingapúrban az iskolások 30 százaléka rövidlátó, ellenben Ausztráliában csak 1,3 százalék.

meztelen látásvizsgálat az a-vitamin befolyásolja a látást

Hirdetés Az ok nem lehet etnikai, mert gyenge szem tünetei volt a különbség akkor is, ha szingapúri és ausztráliai kínai nemzetiségűeket hasonlítottak össze.

A két populáció között egyetlen nagy különbség van: a szabadban töltött idő mennyisége.

Rövidlátás 50 százalék

Szingapúrban a gyerekek naponta átlagosan 30 percet töltenek a szabadban, míg Ausztráliában 2 órát. Ezen kívül mindkét vizsgált csoport nagyjából ugyanannyi időt töltött olvasással, tévénézéssel és számítógépes játékkal, ami arra is újabb bizonyítékul szolgált, hogy a vibráló képernyő nem rontja a szemet.

meztelen látásvizsgálat vízió a közlekedési rendőrség számára

Lehet, hogy érdekel.