Javítja-e a víz a látást. A homályos látás oka

Látás vadlibákban, Kristálytiszta víz alatti látás – a moken gyerekek titka

Tartalom

  Tízezrével érkeznek telelni a vadludak hazánkba Sokszínű vidék Világszenzáció a Tatán pihenő vadludak látványa Nem minden ember egyforma állat — a vadliba Vadlibák és ritka madarak Tatán Neked ajánljuk Tata a vadlibaturizmus fellegvára A vadlibák látványa, Kapcsolódó tartalom Az elmúlt napokban megkezdődött a vadludak beáramlása a Kárpát-medencébe.

  Végezze el az Online Látásellenőrzést és ellenőrizze látásának minőségét!

  A Vértes-hegység északnyugati vízgyűjtő területén, az Által-ér völgyben vetési lúdból már a vadlibák látványa 8 példányt regisztráltak a hyperopia és myopia-különbség. Fotó: MTI — Varga Zoltán A Tatai Öreg-tavat még nem használják pihenésre és éjszakázásra a ludak, de a kerületi tavakon a számuk már meghaladja az ezer példányt. A nagyobb csapatok kelet-nyugat irányú repülése során többségében a Fertő-tó felé tovább is repül, a vadlibák látványa hamarosan Tata környékét is több tízezer vadlúd lakja be és lel nyugodt, átmeneti téli otthonra.

  látás vadlibákban

  Fotó: MTI Talán az egész kontinensen nincs még egy olyan hely, mint a tatai Öreg-tó, ahol a félénk madaraknak ismert vadludak a vadlibák látványa város szívében, szinte testközelből láthatóak. A látványosság csúcspontja a hagyományos Tata Vadlúd Sokadalom, melyet ebben az évben november én rendeznek meg.

  látás vadlibákban

  Az Öreg-tavon telelő vadludak Skandináviából és Szibériából, Hollandia és Németország érintésével érkeznek. Az első csapatok már szeptember végén, október elején megjelennek, és márciusban indulnak vissza sarkvidéki fészkelőterületeikre. Természet és ember találkozásának hazánkban az egyik kiemelt őszi eseménye a vadludak tömeges vonulása.

  látás vadlibákban

  Szerencsére még most akadnak olyan helyszínek, ahol megpihenhetnek a madarak az akár ezer kilométeres útjuk után. A tatai Öreg-tó ezek közül egyedülálló, mert szinte körbeveszi a város, s ezzel könnyen hozzáférhető számunkra.

  látás vadlibákban

  Épp ezért óta a hétvégén rendezett immár a XVII. Vadlúd Sokadalom volt, mely mint mindig, most is a libák számával versengő a vadlibák látványa sokadalmat vonzott. A legnagyobb számban nagy lilik, vetési lúd és nyári lúd érkezik, de ritka ludak is feltűnnek.

  látás vadlibákban

  A viszonylag enyhe látás vadlibákban köszönhetően már most is a megszokottnál jóval nagyobb számban tartózkodnak nagy lilikek és a vadlibák látványa ludak a Kis-Sárréten. Mindkét fajból legalább ezer példány mutatkozik a halastavak környékén, így igencsak megkapó látvány, amint reggelente tízezer madár húz ki a táplálkozóterületekre, majd esténként be az éjszakázóhelyekre. Lehet, hogy látás vadlibákban.