Látásvizsgálat | Kérjen Időpontot • sportvendeglo.hu

Szubjektív látásvizsgálat

Tartalom

  Az objektív szemvizsgálat refraktométerrel készült vizsgálat.

  szubjektív látásvizsgálat

  Vizsgálónkban egy modern automata refraktométerrel végezzük ezt a vizsgálatot. Az objektív szemvizsgálat önmagában nem elegendő a megfelelő szemüveg, vagy kontaktlencse felírásához, de fontos tájékoztatást ad a szemvizsgáló részére a szem optikai tulajdonságairól.

  szubjektív látásvizsgálat

  A szubjektív látásvizsgálat A szubjektív vizsgálat alkalmával figyelembe vesszük az objektív vizsgálat eredményét, a páciens a próbalencse, próbakeret és a projektor által vetített kép segítségével ki is próbálhatja először jobb, majd bal monoculárisan és legvégül mindkét szemével binoculárisan. A vizsgálati eredmény rögzítésekor, a páciens maga is láthatja ezért szubjektívhogy melyik dioptriával a legkomfortosabb a látása.

  A szubjektív látásvizsgálat vizsgálat menete 1.

  szubjektív látásvizsgálat

  A páciens és régi szemüveg adatainak rögzítése 2. Objektív látásellenőrzés Komputer elvégzi a szem mérését 3.

  szubjektív látásvizsgálat

  Szubjektív látásellenőrzés a próbaszemüvegben beállítjuk a legjobb látást biztosító lencsét az alábbiak figyelembevételével : 4. Egyszemes látás felvétele, vörös-zöld ábrával, keresztcilinderrel finomítva 5. Kétszemes együttlátás ellenőrzése 6.

  szubjektív látásvizsgálat

  Konvergencia ellenőrzése 7. Olvasódioptria meghatározása olvasótáblával 8. A páciens igényeinek megbeszélése és a megrendelendő új szemüveg viselési módjának kialakítása távoli, olvasó, bifokális, multifokális, számítógépes munkaszemüveg 9.

  szubjektív látásvizsgálat

  Pupilla távolság mért adatainak rögzítése A javasolt következő kontroll- vizsgálat idejének megbeszélése.