Abstract data

Mágnesterápiás szemészet. Szemészeti fotomágneses stimulációs eszközök Pleoptika - Lencsék August

Tartalom

  A fülzúgás jellemzően komoly hatással van a betegek életvitelére, zavarhatja a koncentrációt, a munkavégzést, az alvást. A tinnitusban szenvedő emberek zárkózottabbak, erősebben reagálnak a stresszre, kisebb az önkontrolljuk.

  mágnesterápiás szemészet

  A tinnitus kialakulásának és rögzülésének mágnesterápiás szemészet volta miatt rendkívül nehezen kezelhető betegségről van szó, eddig még nem sikerült olyan terápiás eljárást találni, amely tökéletesen megoldaná a problémát. A kezelés egyik lehetősége a transzkraniális mágneskezelés, mely egyik új, egyre terjedő eljárása az ún.

  mágnesterápiás szemészet

  BEMER terápiás eszköz. Mivel az eszköz szabadon forgalmazható és használható, fontos az eljárás eredményeinek tudományos értékű feldolgozása.

  A kezelést megelőzően rögzítettük betegek anamnézisét, audiometriás és tinnitometriás eredményét, valamint a magyar nyelvre validált Tinnitus Handicap Inventory THI score-t.

  mágnesterápiás szemészet

  A kezelés hatásosságát a szakirodalmi ajánlásoknak megfelelően a THI pontszám változása alapján ítéltük meg. EREDMÉNYEK: A betegek eredményeiben a nem változott 14 és a javult 25 eredmény kategória mellett megjelent egy jelentős létszámú csoport is 14akiknél a kezelés nyomán, a felvett kezelés mennyiségével arányosan növekvő mértékű fülzúgás fokozódás volt kimutatható. A kezelésre adott válasz és társbetegségek, a fülzúgás, ill.

  mágnesterápiás szemészet

  Ennek hátterében feltehetően az alkalmazott mágneses tér változási mintázata állhat. Emiatt a jövőben még további tanulmányok, kutatások szükségesek. First tutor.