Szemvitamin, Lutein

Luteines szemcsepp, Szemproblémák

A szem egészsége Szemünk különleges, csodásan megalkotott anatómiai struktúra, amely lehetővé teszi, luteines szemcsepp létfontosságú információkat érzékeljünk és dolgozzunk fel a bennünket körülvevő világról.

luteines szemcsepp

Érzékszerveink segítségével tudjuk igazán élvezni világunkat, az emberi környezetet, de ebben is kitüntetett helyet foglal el a szem, a látás.

Egy szép film, gyermekünk házasságkötése, vagy egy elbűvölő naplemente látványa mind-mind azt igazolja, mennyire vigyáznunk kell szemünk épségére.

luteines szemcsepp

Sajnos sok esetben visszaélünk ezzel a nagyszerű adottsággal. Szemünket számos károsító tényezőnek tesszük ki, mint pl.

A lutein megelőzheti a szembetegségeket és a vakságot A lutein elnyeli a nap káros ibolyántúli sugarait, és semlegesíti a szem fényérzékeny részében lévő, betegséget okozó káros szabadgyököket. Megfelelő mennyiségben fogyasztva a lutein csökkenti a korral összefüggő látásromlást, lelassítja a látás fokozatos gyengülését, és megelőzheti az időskori szembetegségeket. Csökkentheti a sárgafolt-degeneráció veszélyét, ami a leggyakoribb oka a szembetegségek és a látásvesztés kialakulásának. Javítja az éleslátást A lutein természetes védelmet nyújt azoknak a szerveknek, amelyek közvetlenül érintkeznek a környezettel, így a szemnek is.

Mindezeken túl életmódunk kevésbé nyilvánvaló tényezői is hozzájárulhatnak a szemet károsító hatásokhoz. Ocutein Forte Lutein kapszula és 60 db-os kiszerelésben A készítmény összetevői pl.

luteines szemcsepp

Ocutein Brillant lágyzselatin kapszula és 90 db-os kiszerelésben A lutein és a zeaxantin elnyelik a nap káros ibolyántúli sugarait és semlegesítik a retinában lévő szabadgyököket, amivel csökkenhet a sárgafolt-degeneráció veszélye. Brilliáns gondoskodás a szemének.

Mi a leggyakoribb panasz lézeres látásjavítás után és hogyan kezelhető?

Lutein, zeaxantin, foszfatidil-kolin tartalmú lágyzselatin kapszula vitaminokkal, nyomelemekkel. Ocutein Sensitive szemcsepp — 15 ml és Ocutein Sensitive Plus szemcsepp — 15 ml Az Ocutein szemcsepp hozzájárulhat a szemszárazság okozta irritáló érzés enyhítéséhez, védelmet nyújthat a por és a pollenek ellen, az irritáció okozta kipirosodás csökkentéséhez.

luteines szemcsepp

Allergiás tünetek esetén sikerrel alkalmazható. Könnyít a szem irritációján, fiatalítja azt.

A lutein egy fontos antioxidáns, amely segít a sejtek megújulásában és szemünket is védi. Az AMD-ben — az egyik legjelentősebb szem betegségben — a fényérzékelő receptorsejtek megújulásának, regenerálódásának zavara valószínűsíthető, amely hátterében örökletes tényezők, anyagcserezavarok, környezeti hatások stb. Antioxidánsok Ezek közül a legfontosabb a sejtek nem megfelelő anyagcseréje, oxidatív stressze áll.

Enyhíti a viszkető, égő érzést. Segítséget nyújt az allergia luteines szemcsepp a szénanátha kellemetlen tüneteivel szemben.

luteines szemcsepp

Kontaktlencse viselése mellett is alkalmazhatóak a szemcseppek.