kontakt látóközpont

Látássérültek osztályozása, Készítette: Ábelné Pintér Éva - ppt letölteni

Tartalom

  látássérültek osztályozása

  A látássérültek csoportosítása Gyengénlátók V: 0, Információszerzés: elsősorban vizuális úton Aliglátók V: 0,1- fénylátás Információszerzés: taktilis-auditív úton Vakok Információszerzés:taktilis-auditív úton 7 III. A látássérülés gyakorisága Magyarországon kb ezer látássérült ember él. Az 50 év felettiek között ez a szám már A látássérülés leggyakoribb okai Veleszületett okok Örökletes szembetegségek pl. Szerzett sérülések A. Balesetek 9 VI.

  Hogyan kerül tiflopedagógushoz a látássérült gyermek?

  látássérültek osztályozása

  Látássérülésre utaló jelek kisgyermekkorban A látássérültek osztályozása közelről néz Gyakrabban elesik Nehezen találja meg a tárgyat amit keres Nekimegy akadályoknak épített toronynak véletlenül Ismeretlen terepen nehezen tájékozódik Nem szívesen jár lépcsőn Személyek felismerése csak közelről, esetleg hangról Nem, vagy nem jól reagál a metakommunikációra 11 Látássérülésre utaló jelek iskolás korban Könyveket, képeket közelről néz Az apró betűket, jeleket nem látja, nem tudja értelmezni A hasonló formájú betűket összetéveszti Íráskor nem tartja a sorközt, írásnyomatéka erőteljes, nehezen olvassa az általa leírtakat Könyvbenmf.

  Önálló és biztonságos tájékozódás és közlekedés fejlesztése 5.

  Judo a látássérültek számára Ismertesse a látássérültek rehabilitációjának sajátosságait, különös tekintettel a vakvezető kutya alkalmazását befolyásoló szempontokra! A látásteljesítmény alapján 4 kategóriát különböztetünk meg a Betegségek Nemzetközi Osztályozása BNO szerint: a normál látást, a mérsékelt látásromlást, a súlyos látásromlást és a vakságot. Jelenleg világszerte millió ember látássérült, ebből 39 millió a vakok száma. A látássérültek és a. A gyengénlátók munkalehetőségei bővebbek a vakokénál, a nemzetközi források részmunka lehetőséget sorolnak fel számukra.

  Funkcionális látáshasználat fejlesztése 6. Hallásnevelés 7.

  látássérültek osztályozása

  Tapintás és manipuláció fejlesztése 23 A fejlesztés területei.