Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Látássérülés vizsgálata. Szakértői bizottsági tevékenység - Látásvizsgáló Tagintézmény

látássérülés vizsgálata

A helyi esélyegyenlőségi program tartalmazza a a településen élő hátrányos helyzetű társadalmi csoportok helyzetének részletes elemzését, valamint az ezen látássérülés vizsgálata esélyegyenlőségét javító, helyi szinten megvalósítandó intézkedések tervezetét.

Az intézkedési tervet öt évre kell elkészíteni és azt rendszeresen felül kell vizsgálni, azon a szükséges és indokolt módosításokat megtenni és újabb fejlesztési célokat kitűzni.

látássérülés vizsgálata

A helyi esélyegyenlőségi látássérülés vizsgálata a hátrányos helyzetű csoportok közé sorolja a fogyatékossággal élő embereket, így a program az ő helyzetük elemzését és az esélyegyenlőségüket biztosítani hivatott intézkedések tervezetét is tartalmazza. A programok felülvizsgálatát látássérült szakembereink végzik, figyelemmel a fogyatékosságügy aktuális trendjeire, a társadalmi esélyegyenlőség biztosítását garantáló jogszabályi háttérre és a vak és gyengénlátó emberek helyi közösségekbe és tágabb társadalomba történő integrációját elősegítő szakmai megoldásokra.

Szakértői bizottsági tevékenység

Munkánkat közvetlenül támogatják a látássérült emberek helyi közösségei, melyeket közösségi mentoraink szerveznek és működtetnek annak érdekében, hogy ezen hátrányos helyzetű csoport helyi szintű közösséggé szervezése és érdekvédelme is biztosított legyen. A helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálata keretében az alábbi szempontok mentén teszünk javaslatokat a helyzetelemzés és az intézkedési terv elkészítésére vagy módosítására: a településen belül a vak és gyengénlátó emberek számára leginkább problémás közlekedési szituációk feltérképezése, javaslattétel a legsürgetőbb akadálymentesítési beruházásokra aa település közterületein és közösségi közlekedésében, pl.

látássérülés vizsgálata

Amennyiben igényli szolgáltatásunkat, kérjük, keresse egyesületünket az info vgyke.