látásfejlesztés – Gyengénlátók EGYMI

Látásfejlesztő alkalmazások

Látták: Átírás 1 Fejlesztő segédeszközök és játékok Feldat kártyák A készlet 3 és 6 éves korosztálynak ajánlott. A kártyák kemány papírból készültek.

Mi van a pohár alatt? Ez a játék fejleszti az emlékezetet. Szükséges hozzá a gyermek emlékezeti képességétől függően darab különböző színű műanyag pohár, vagy doboz, és ugyanennyi különböző tárgy. Rakjuk ki a tárgyakat sorban egymás mellé az asztalra. A gyermek nevezze is meg ezeket.

  1. Rövidlátást és távollátást nevezzük egyszerre
  2. Játékok gyerekeknek - hopehelycukraszda.
  3. Быть может, план Накамуры - Ты обманываешь себя, Роберт.
  4. Подойди-ка сюда, принцесса, - обратился он к Никки, - поцелуй дядю Макса.

Majd balról az első tárgyra tegyünk egy lefordított poharat, és közben fogalmazzuk is meg, amit csinálunk, pl. Amikor mindet letakartuk, mondassuk el a gyermekkel sorban az elsőtől kezdve, melyik színű pohár alatt melyik tárgy található.

Fejlesztő játékok babáknak

Ha nem emlékezne valamelyikre, vegyük el a poharat, nézze meg újra a tárgyat. Ezután sokféle módon játszhatunk tovább.

látásfejlesztő alkalmazások

Egy alkalommal csak egy vagy két játékmódot próbáljunk ki! Játékvariációk: A gyermek csukja be a szemét, közben egy poharat a tárggyal együtt vegyünk el.

látásfejlesztő alkalmazások

Ezután nyissa ki a szemét, és próbálja megmondani, melyik színű pohár hiányzik, és alatta milyen tárgy volt. Ha nem tudná, segíthetünk neki azzal, hogy a tárgy egy tulajdonságát megnevezzük, pl.

Fejlesztő alkalmazások gyerekeknek

Ha megmondta a hiányzót, tegyük vissza a poharat a tárggyal az eredeti helyére, majd a leírt módon egyesével mindet vegyük el. Beszéljük meg újra, milyen sorrendben vannak a poharak, és mik vannak alattuk.

látásfejlesztő alkalmazások

Vegyük el az összes poharat a tárgyakkal. A gyermek próbálja meg először a poharakat visszahelyezni jó sorrendben, majd ezután a tárgyakat is tegye be a megfelelők alá.

Gyűjthetünk még az eredetihez hasonló tárgyakat.

Felesleges alkalmazások letiltása (mobiltéma 7.)

Tegyük ezeket a poharak alól kivett tárgyakkal együtt egy dobozba, és a gyermeknek kell kiválogatnia, melyek voltak a jó látás titka poharak alatt lévők. Ebben az esetben nem csak a tárgyra, hanem annak a tulajdonságára is emlékeznie kell pl. Egyszerre csak egy dolgot változtassunk!

látásfejlesztő alkalmazások

Például egy poharat a sorban máshová helyezhetünk; vagy két poharat a tárgyukkal együtt megcserélhetünk; vagy a poharak az eredeti sorrendben maradnak és kettő alatt a tárgyat cseréljük fel; ill. Miután a gyermek kinyitotta a szemét, figyelje meg, mi látásfejlesztő alkalmazások ha a tárgyakkal kapcsolatban változtattunk, akkor látásfejlesztő alkalmazások is fel a poharakat.

Készítette: Kolozs Ildikó.

Megosztás a Twitter-en Egy gyerek manapság jóformán előbb tanulja meg kezelni az érintőképernyőt, minthogy kimondaná az első szavát. Persze a szülők megtilthatják az okoseszközök használatát, de szinte elkerülhetetlen, hogy a gyerekek is nyomkodni akarjanak, ha közben anya és apa kezében folyton ott figyel a tablet és az okostelefon.