A rövidlátás szövődményei

Glaukóma myopia

Tartalom

  Főoldal » Betegségek » Szembetegségek, látás » Glaukóma » Glaukomát okozhat a számítógép? Japán kutatók szerint a számítógép gyakori, illetve hosszú ideig tartó használata glaukómát, zöldhályogot okozhat.

  laterális geniculate látás

  A glaukóma, amely csupán Nagy-Britanniában félmillió embert érint, áll világszerte a legtöbb visszafordíthatatlan vakság hátterében. A glaukómát a szemidegek pusztulásához vezető fokozott belső nyomás okozza.

  foglalkozás a szemek látásának helyreállításához

  A tízezer japán munkavállaló bevonásával készült tanulmányban az áll, hogy a glaukóma különösen a rövidlátók körében alakulhat ki, de éppen azért, mert a rövidlátás ismert kockázati tényezője a zöldhályognak, a kutatók további felmérések elvégzését tartják szükségesnek. Maszajuki Tatemicsi, a Toho-egyetem kutatója és munkatársai négy, egyenként több mint 5 ezer főt foglalkoztató nagyvállalatnál vizsgálták a dolgozók látását. A résztvevőknek a számítógép otthoni illetve munkahelyi használatára, valamint az esetleg előfordult szembetegségekre vonatkozó kérdőívet kellett kitölteniük.

  dua a látás javítása érdekében

  A résztvevőknél négy kategóriát állapították meg a használat hosszát illetően ötévenként kevesebb mint 5 évtől több mint 20 évigtovábbá négy csoport volt a tekintetben is, hogy naponta mennyi időt nők látása a számítógép előtt kevesebb mint 1 órától több mint 8 óráig terjedően. Kiderült, hogy a fiatalabb férfiak használják a legtöbbet a számítógépet.

  Monitor előtti munkavégzés Vonatkozó jogszabályok Vörös szem Zöldhályog Glaukoma Zöldhályognak nevezzük összefoglaló néven a látóideg sorvadásával, következményes látótér károsodással járó folyamatokat, melyek egyik fontos rizikófaktora és jellemzője a magas szemnyomás. Világszerte a 40 év feletti lakosság kb. A zöldhályog-betegség kiemelt odafigyelést érdemel, mivel a beteg látásának folyamatos progresszív, előrehaladósokszor nem érzékelhető, tünetmentes romlását végül vakságot okozhatja.

  Összességében alkalmazottnál 5,1 százalék volt megfigyelhető látómező-rendellenesség. A legtöbbet használók nagyobb valószínűséggel voltak távollátók hypermetropia vagy rövidlátók myopiaés ezek közül nél kb.

  • Veleszületett myopia vagy hyperopia
  • Zöldhályog (Glaukoma) - Belvárosi Optika
  • Nyitólap » Rendelési idők » A Szem betegségei » A kóros rövidlátás talaján kialakult súlyos látásromlás A kóros rövidlátás talaján kialakult súlyos látásromlás A kóros rövidlátás patológiás myopia talaján kialakult súlyos látásromlás az esetek döntő többségében a fiatalabb korosztályt érintő szemészeti betegség.
  • A rövidlátás szövődményei A rövidlátásról myopia A rövidlátás a leggyakoribb fénytörési hiba.

  A szerzők nem látják világosan a kapcsolatot, de azt feltételezik, hogy a rövidlátók fogékonyabbak a számítógéppel összefüggő szembántalmakra. Azért is szükségesnek tartják további kutatások glaukóma myopia, mert a résztvevők zöme férfi volt, és a rövid- illetve távollátást jelző refrakciós hibák mérése nem volt hivatalos.

  látás helyreállítása a bates szerint

  Nick Ashbury, a Királyi Szemészeti Társaság elnöke rámutatott, hogy a japánok körében gyakori a rövidlátás, ami már glaukóma myopia is ismert rizikófaktor. A Nemzetközi Glaukóma Társaság igazgatója nem zárja ki a kockázatot, és azt ajánlja, hogy a glaukóma ellenőrzésére a számítógépen dolgozók hármas vizsgálatot végeztessenek el rendszeresen: a szemlencse vizuális vizsgálatát ophthalmoscopiaa szemnyomás mérését tonometriavalamint a látómező rendellenességeire irányuló perimetriát.